Musikförskola

På Hasselbacken har vi en särskild inriktning på musik. Vår grundtanke är att “alla barn är musikaliska”. Med musik menar vi sång och spel, men också rytmik, dans och drama. Vi tror att musiken ger barnet möjligheter att utvecklas som individ, att känna ökat självförtroende och glädje i skapandet. Musiken lär oss också att vara kreativa tillsammans, att ingå i grupp där det finns en naturlig gemenskap.

Musikinriktningen innebär att vi ofta sysslar med musik som utgångspunkt från olika grundteman. Vi sjunger, bygger instrument, dansar och skapar ljud. Ett redskap som används är MING, Musik I NybörjarGrupp.

Terminen avslutas med Luciafirande eller Vårkonsert som är mycket uppskattat av barnen, personalen och föräldrarna så klart! Vissa år brukar barnen också lussa för pensionärer i området. Vi har varje vecka sångsamling där vi t ex övar inför stundande konserter samt låter de barn som vill gå upp på den “lilla scenen” och sjunga för oss andra.

Erfarenhet av musikaliskt arbete med barn betonas vid rekrytering och särskilda resurser avsätts för personalens fortbildning.